SETMANA DE LA CIÈNCIA: CONEIX ISAAC ASIMOV I LA IMPORTÀNCIA DE LA FOTOSÍNTESI


Del 14 al 29 de novembre de 2020 es celebra la 25ª edició de la Setmana de la Ciència, promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

La Biblioteca Ca l’Oliveres se suma un any més a la celebració de la Setmana de la Ciència, i aquest any, tot i la situació excepcional a causa de la COVID-19, també s’han organitzat algunes activitats per a petits i grans. Es vol apropar la ciència als més petits a través dels BiblioLabs, tallers de creació i experimentació subvencionats per la Diputació de Barcelona. També tindrà lloc una conferència sobre Isaac Asimov, i una petita introducció a la fotosíntesi i la vida de la mà de la lliçanenca, i doctora en Biologia, Maria Soley. Aquestes dues últimes seran activitats virtuals.

Avui dijous, 19 de novembre, a partir de les 19h a les xarxes de la biblioteca, podreu escoltar la conferència “Isaac Asimov: utopia i robótica”, a càrrec de la Plataforma Blanc i Negre.

Isaac Asimov és un autor que dins del gènere de la ciència-ficció hem de situar entre els ‘optimistes’.  En la seva saga Fundació se’ns mostra l’intent de construir un món ideal a partir dels estralls de l’antic imperi espacial amb molts paral·lelismes amb el règim Nazi. En aquestes narracions anirem veient les propostes d’Asimov per crear un món ideal i quins són els perills interns i externs que ha d’afrontar aquesta societat ideal per seguir essent-ho. Fortament entremesclat amb aquesta saga tenim els seus personatges robot els quals veia d’una manera fortament positiva i als que va proposar que seguissin en tot moment ‘les tres lleis de la robòtica’, assegurant així una coexistència harmoniosa amb la humanitat.

Dijous que ve, 26 de novembre, a partir de les 18h a les xarxes de la biblioteca, tindrà lloc la xerrada “Introducció a Fotosíntesi i vida”, tenint en compte que és l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal, a càrrec de la lliçanenca i doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, Maria Soley.

La primera manifestació de la vida va donar lloc al món procariota, és a dir cèl·lules sense nucli i molt petites.  Uns éssers vius amb un gran poder bioquímic i metabòlic, que els va permetre (i els permet) viure, fins i tot, en els racons més inhòspits de la Terra. Amb aquesta força van canviar el món. Un exemple meravellós, però no l’únic, és la fotosíntesi. Una gran revolució de la vida! Un pas evolutiu amb una immensa transcendència.

Podeu accedir a les nostres xarxes clicant a: Facebook, Twitter, Instagram

Pel que fa als BiblioLabs adreçats a infants i a les seves famílies:

  • “Projecte Arc de Sant Martí”, que havia de tenir lloc aquest dissabte 21 de novembre, queda anul·lat. És programarà pel mes de desembre, us informarem de la nota data.
  • “Màgia o química?” programat pel dissabte 28 de novembre, de moment es manté, a l’espera de les noves mesures decretades a partir de dilluns 23.

Us podeu informar dels canvis a través de les nostres xarxes, trucant al 938607116, o enviant un correu a b.llicam.co@diba.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s