LA LLAVOR DEL CANVI. Què puc fer jo per un món més sostenible


La llavor del canvi” és el títol que agrupa totes les activitats, xerrades, tallers… organitzats amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la població per fer un món més sostenible. 

El gener es va oferir la primera xerrada que portava per nom “ Canvi climàtic i tot el què pots fer tu per aturar-lo”, i aquest mes de maig tindran lloc dues activitats més relacionades amb el consum responsable pel que fa a la compra de roba, i en l’estalvi d’aigua.

Dijous 20 de maig a les 18h. Xerrada-taller “Moda sostenible o com evitar que el nostre armari sigui enemic del planeta”

Vivim en temps de consum desmesurat i unes quantes marques ens intenten convèncer que té sentit canviar d’armari cada temporada. En aquesta xerrada-taller entendrem la greu petja social i ambiental de la moda ràpida, parlarem de recursos i consells per allargar la vida de la nostra roba i reduir el nostre consum de roba sense deixar de vestir bé, i finalment, coneixerem un munt d’exemples de marques que creen des de la sostenibilitat, sobretot per obrir els ulls a un món de possibilitats plenes de sentit. A càrrec d’Yve Ramírez, divulgadora ambiental, fundadora del blog La Ecocosmopolita i autora del llibre Residuo Cero, Comienza a restar desde casa. Aforament limitat. Inscripció prèvia al web de l’Ajuntament.

Dijous 27 de maig a les 18h. Xerrada-taller “Estalvi i depuració d’aigua”
 
Conscienciar sobre la limitació dels recursos hídrics. Adoptar comportaments sostenibles vers aspectes quotidians com el malbaratament, la contaminació de l’aigua de la casa… Aconseguir comportaments sostenibles a nivell familiar. A càrrec de Bioeduca. Serveis Educatius i Ambientals. Aforament limitat. Inscripció prèvia al web de l’Ajuntament.

El mes de juny, el Dia Mundial de la Bicicleta, el 3 de juny, podrem participar en un taller per posar a punt la nostra bicicleta, per tal d’utilitzar-la com a mitjà de transport pel municipi, a càrrec de Granollers Pedala, i dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, tindrà lloc la sessió de contes “De quin planeta ets Anna Tarambana?” a càrrec de Mon Mas. A més a més, tots i totes podrem aprendre a ser més sostenibles amb el “Taller de sabó natural” a partir de la reutilització d’olis i greixos casolans, i amb les xerrades-taller sobre “Estalvi energètic i energies renovables a la llar” i la d'”Introducció al compostatge domèstic“.

Totes aquestes activitats responen als Objectius de Desenvolupament sostenible 12 i 13 de l’Agenda 2030, que va ser aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre del 2015 mitjançant la resolució “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible”. Té per objectiu estimular l’acció de la comunitat internacional en cinc esferes d’importància crítica per a la humanitat i el planeta: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i les aliances.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s