PARTICIPA AL CONCURS DE POESIA VISUAL


Fins el 25 de març teniu temps per crear una poesia visual i presentar-la al Concurs “Benvist” organitzat per la biblioteca amb la col·laboració dels Instituts Lliçà i Hipàtia, i de la Impremta Galobart.

Aquesta és la primera edició del Concurs de poesia visual a Lliçà d’Amunt, que porta per títol “Benvist” i té per objectiu incentivar la creació d’obres de poesia visual entre els joves i adults.

Durant els mesos de febrer i març a la biblioteca s’han portat a terme tallers de poesia visual adreçats als alumnes de 3r i 4t d’Eso dels Instituts del municipi, on els poetes visuals Miquel Mercader i Guillem Dotú han donat a conèixer aquest gènere poètic entre els joves i els han acompanyat en la creació d’un poema visual.

L’any passat ja es van portar a terme aquests tallers com a prova pilot, i vam veure que hi havia interès, i que els joves sortien motivats. D’aquí va sorgir la idea d’organitzar un concurs de poesia visual a nivell de municipi, i tenint en compte que no és habitual que aquí al nostre país es convoquin concursos d’aquest gènere.

El Concurs consta de dues categories: una de juvenil adreçada a joves de 14 a 17 anys, que poden lliurar una obra indivicual o bé una obra per grups de 4 persones màxim. I una categoria d’adults a partir de 18 anys, en que cal lliurar una obra per persona. Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç o a la web de l’Ajuntament.

La temàtica sobre la qual s’ha de crear una obra de poesia visual és MON RURAL. I les obres s’han d’enviar mitjançant un PDF mida A3 (30×40 cm) i amb una resolució de 300 ppi.al correu electrònic llam.concursbenvist@llicamunt.cat

Els premis per a les obres guanyadores són:

  • Categoria d’adults: 1r premi: 300€, 2n premi: 200€ i 3r premi: 100€
  • Categoria juvenil: un únic premi per obra guanyadora que consta d’un val regal de 100€ per a les botigues Media Markt i un val de 50€ a La Botiga de Lliçà d’Amunt.

Les obres premiades es faran públiques el divendres 21 d’abril a les 7 de la tarda a la Biblioteca Ca l’Oliveres i les obres més representatives segons el criteri del jurat seran exposades del 22 d’abril al 27 de maig de 2023 a la mateixa biblioteca.

Fer poesia visual és experimentar, és diferent a tot el que t’hagis imaginat, és un cert estil, una certa filosofia de vida… és transgressió artística, es tracta de posar en marxa l’enginy i el nostre potencial didàctic, sumat al joc de paraules i acompanyat de fotografies i/o imatges amb qualsevol suport, tècnica i forma. (Miquel Àngel Mercader)

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s