Espai Famílies

L’Espai Famílies és la secció dirigida a tota persona interessada en el món infantil: pares, mares, tutors, educadors, etc. Des de la Biblioteca oferim un espai on trobar informació de tot tipus sobre els més menuts: llibres sobre educació, salut, alimentació, literatura infantil…, revistes especialitzades, recursos digitals i guies de lectura elaborades per les biblioteques de la Xarxa.

On està ubicat aquest Espai?

El trobaràs a la sala infantil, just al costat de l’àrea de Petits Lectors. A prop d’on els teus fills s’entretenen i aprenen amb els llibres. Així no hauràs de moure’t massa.

Què hi trobem?

Com que aquest apartat va destinat a edats molt diverses i amb unes característiques ben diferenciades, hem elaborat una classificació per temes, amb la finalitat de fer més senzilla la recerca i donar-te la possibilitat de conèixer les temàtiques.

Com identificaré els llibres d’aquesta secció?

Molt fàcil! Al llom del llibre trobaràs els pictos que es mostren a continuació. Aquests pictos a més de mostrar la temàtica del llibre, identifiquen la seva ubicació dins la secció.

expliquem contesExpliquem contes: Llibres que ens ensenyen com explicar contes als més petits, com fer fills lectors, contes per créixer, contes que parlen de pors, pèrdues, contes per explicar en un minut i contes per aprendre.

créixer i aprendreCréixer i aprendre: Educació en valors, autoestima, pors, aprenentatge i creixement, mort, adolescència,  escola, sentiments… Comportaments: agressivitat, bullying, rebequeries, mala educació, etc.

hàbitsHàbits:Temes sobre els hàbits i rutines diàries, així com l’alimentació, la higiene, el descans i les conductes. Per exemple: la dieta en l’edat escolar, anar a dormir sense plors, treure el bolquer, etc.

famíliaFamília: Estructures familiars, nous models de família, la separació dels pares, l’arribada d’un germà, la gelosia, famílies nombroses, etc.

maternitatMaternitat: Temes sobre l’embaràs,  la preparació al part , el part, el post-part, la lactància, ser mares, l’adopció, etc.

salutSalut: Obesitat infantil, al·lèrgies, malalties greus, hiperactivitat, superdotats, discapacitats, massatges, drogoaddicció, etc.

jocs i lleureJocs i Lleure: Jocs, jocs en família, ioga, relaxació, sortides, viatjar amb nens, etc.

poti-potiPoti-Poti: Recull de llibres de diverses temàtiques com: decoració d’habitacions infantils, escollir nom, còmics per pares, riscos a la llar, etc.

 

Per qualsevol consulta no dubtis en dirigir‐te al personal de la biblioteca.

 

 

 

Deixa el teu comentari