LA POESIA VISUAL COM A PROTAGONISTA


Ja ha començat el termini per presentar les obres de poesia visual a la 2a edició del Concurs BENVIST que s’organitza des de la biblioteca. Durant tot el mes de març i fins el 5 d’abril hi ha temps per enviar les obres a l’adreça electrònica llam.concursbenvist@llicamunt.cat.

Abans però cal consultar les bases a la web de l’Ajuntament, www.llicamunt.cat, on trobareu tota la informació sobre la temàtica, les categories, com s’han de presentar les obres i els premis a que es poden optar.

QUI ES POT PRESENTAR? Tothom que tingui ganes d’expressar, jugar, generar significats, experimentar, transgredir, projectar emocions…

EN QUÈ CONSISTEIX? La participació al concurs consisteix en crear una obra de poesia visual (creació poètica i experimental basada en recursos visuals i narratius) i realitzar una fotografia d’aquesta obra creada (fotopoema).

LA BIBLIOTECA, UN ESPAI PER CREAR

Necessites un espai on crear el teu poema visual? La biblioteca t’ofereix reservar un espai per crear la teva obra i també posa a la teva disposició una caixa de llum per fer-ne la fotografia.

TALLER: FEM POESIA VISUAL

Per a totes aquelles persones que volen endinsar-se en el món de la poesia visual i aprendre a fer un fotopoema, la biblioteca ha programat un taller el dissabte 16 de març d’11:30 a 13:30h portat a terme per CliCme.

FEM POESIA VISUAL. Activitat fotogràfica i narrativa, per descobrir la relació entre les imatges i la paraula, tot veient treballs de poesia visual diversos, endinsant-nos en un món ple d’objectes i paraules que no deixaran de sorprendre’ns. Mostrarem imatges de Joan Brossa i de Chema Madoz per inspirar als participants, i els donarem pautes fotogràfiques per retratar objectes i fer una composició interessant, el seu poema visual.

Els participants han de portar qualsevol mena de càmera digital millor que mòbil, amb les bateries carregades i les memòries buides, si no en poden tenir cap, poden fotografiar amb el seu mòbil. Una capsa amb diversos objectes personals petits o mitjans.

CliCme és un col·lectiu format per Eugènia Ortiz i Montse Casas que entén la fotografia i el medi fotogràfic com a eines d’aproximació i reflexió dels nostres entorns. El seu propòsit és crear espais per l’experimentació i el pensament fotogràfic, on els participants descobreixin, integrin i produeixin recursos creatius. Els seus tallers també busquen l’adquisició dels coneixements bàsics del llenguatge visual i narratiu de les imatges i el treball conceptual i estètic de la fotografia.  Els participants acaben experimentant els principis físics, químics i plàstics de la fotografia i les noves tecnologies del mitjà fotogràfic. 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa el teu comentari